8/20/2013

Näin muokkaan kuviani-haaste

Hihii, sain vihdoin itsekkin tämän monissa blogeissa kiertäneen haasteen!

Haasteen sain KynSini-blogin kirjoittajalta ja olenkin tästä haasteesta todella otettu, kiitos! :) Tässä haasteen säännöt:

Säännöt:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!

2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.

3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
 
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!



Aluksi voisin kertoa pienen sanasen kamerastani. Kuvaan blogiin kynnet Nikonin Coolpix S2550 kameralla. Kyseessähän on ihan tavan digikamera. Järkkärin osto houkuttelisi, mutta eipä tuo ole mahdollista tällä rahatilanteella ja onpahan tuo nykyinen kamerakin toistaiseksi riittänyt. Hetken verran kuvittelin kameran hajonneen tuossa pari viikkoa sitten, mutta onneksi luuloni osoittautuivat vääräksi. 

Sitten itse asiaan, eli kuviin. Ensimmäiseksi lähes muokkaamaton kuva. Sanon lähes muokkaamaton ihan vaan sen takia, että muutin kuvakokoa jo tässä vaiheessa pienemmäksi, jotta saan kuvan ladattua nopeammin blogiin. Tuo kamerani tekee ihan järjettömän kokoisia kuvia nykyisillä asetuksilla, joten muutin kuvan pidemmän sivun kokoon 800, jolloin lyhkäsemmän sivun kooksi tuli 600. 


Joudun kamerallani ottamaan kuvat melko kaukaa, jotta saisin tarkennuksen kohdilleen. Kuvat otan yleensä parvekkeella, jos valoisuus ja keli sen sallivat. Jos ei, otan sisällä kuvat salamalla. 

Kuvanmuokkauksessa aloitan sillä, että avaan Picasa 3 ohjelman. Ensimmäiseksi rajaan kuvan mahdollisimman lähelle kynsiä. Toki tässä on pieniä vaihteluja, riippuen ihan sormien asennosta. Välillä rajaan lähempää, välillä vähän kauempaa. :D

Seuraavaksi korjaan värilämpötilan, jos kuvassa värit ovat kovinkin vääristyneet. Ulkona otetut kuvat muokkaan kylmemmän sävyisiksi, koska auringonpaiste tekee kuvista tosi keltaisia. Salamalla otetut kuvat vaativat vähemmän säätöä, mutta yleensä silloin kuvista tulee liian kylmän sävyisiä. Säädän värilämpötilan vähän mielivaltaisesti. Yritän katsoa, että lakkauksen ja ihon värit ovat mahdollisimman oikeanlaiset. 

Seuraavaksi retusoin kuvaa, jos on tarvetta. En yleensä tätä tee, mutta koska tämän kuvan kohdalla tein niin, ajattelin mainita asiasta. Tästä kuvasta retusoin vähän tuota nimettömän kärjen jälkeä pois. Onnistuin iskemään märät kynnet johonkin ja lakat rullautuivat pikkusen tuosta kärjestä. En ole mikään mestari tuossa retusoinnissa, joten teen sitä todella harvoin. Joskus saatan myös pahasti häiritsevät kissankarvat muokata pois, mutta yleensä en jaksa sitä tehdä. (Kuten olette varmaan huomannut...)

Sitten lisään kuvaan blogin nimen. En tiedä miksi teen niin, mutta tuleepahan tehtyä.

Kaiken tämän jälkeen vaihdan ohjelmaa. Avaan PhotoFiltre 7- ohjelman, jossa muutan kuvakoon sopivaksi. Teen tämän eri ohjelmalla siksi, että olen niin käsi tuon Picasan kanssa, etten osaa sillä muuttaa kuvakokoa. :'D Tällä ohjelmalla en sitten muuta teekkään ja kuva on valmis. Ja valmis kuvahan näyttää tältä:


Melko iso ero lähtötilanteeseen! Pelkällä kuvanrajauksella tulee jo niin iso ero tuohon lähtötilanteeseen, että periaatteessa voisin pärjätä muokatessa vain sillä. 

Haastan seuraavat bloggaajat:

- Jokaisen bloggaajan, joka tämän haluaa tehdä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti