8/20/2013

Parturoitavana minä.

Nyt onkin luvassa se eilen lupailemani hiusjuttu. Asiakkaani onkin tuttuakin tutumpi, eli minä. Uhmaan kovasti Schwarzkopfin kouluttajan mielipidettä siitä, ettei kenenkään yli 20-vuotiaan pitäisi värjätä tai leikata omaa tukkaansa. Leikkaamisen olen kyllä yleensä jättänyt muille, mutta värjäyksen olen tehnyt itse lähes aina. Tosiaan, jos ei joku vielä tiennyt, olen ammatiltani parturi-kampaaja. Työtön sellainen, mutta kuitenkin.

En muista olenko ikinä blogissa kertonut mitään omasta tukastani. Voisin aloittaa pienellä selostuksella ennen kuin laitan uskomattoman kuvaspämmin pärstästäni. Elikkäs, aloitin hiusten värjäämisen joskus ala-aste ikäisenä ja sen jälkeen hiusten väri onkin muuttunut melko säännöllisesti. Päässäni on ollut lähes kaikki kuviteltavissa olevat värit, mukaan lukien pinkki ja vihreä. (Ei tokikaan samaan aikaan. :D) En ole ikinä ollut kovinkaan innokas muuttamaan hiusten leikkausmallia, vaan olen enemmän leikitellyt väreillä.

Aloitin parturi-kampaajan opinnot tammikuussa 2011 ja valmistuin joulukuussa 2012. Koulun alkaessa olin mustassa tukassa ja koulun edetessä päätin sitten aloittaa operaation "tehdään minusta punapää." Aikaisemminkin minulla punainen tukka oli ollut ja tiesin sen olevan ihan kamalan hankala ylläpidettävä. Punaiset värit kun ei tunnetusti pysy päässä kovin hyvin. Ajattelin kuitenkin ottaa riskin, koska koulussa saimme ilmaiseksi kerran kuukaudessa värjyyttää omaa tukkaa.

Parin vaalennuksen jälkeen lopputulos oli melkoisen riemunkirjava, mutta päälle kun laittoi punaisen, oli tulos kohtuu hyvä. Tuosta värjäyssessiosta on nyt 2 vuotta ja en ole ikinä ollut näin tyytyväinen hiusteni väriin. :) Tuolloin punainen tuli jäädäkseen. Pistetäänpäs seuraavaksi kohtuu tuoretta kuvaa tukasta. Olisikohan seuraava kuva otettu kesä- tai heinäkuussa.


Ja samalla paljastetaan minkä näköinen hihhuli täällä ruudun toisella puolella asustaa. Kuten kaikki kuvasta näkee, tukkani on melko hyvän punainen nykyään. Malliahan tuossa ei juurikaan ole, mutta on sentään oma tukka noin pitkä. Hiusmalliin tulikin viime viikolla muutosta. Toteutin vihdoin pitkäaikaisen haaveeni ja leikkasin toiselle sivulle piilokaljun. Tai no, omassa tapauksessani voidaan ennemminkin puhua piilosängestä. En sentään ihan kaljuksi sivustaa vetänyt. Tykkään uudesta tukastani ihan älyttömästi! Alkuun pelotti vähän tarttua hiustenleikkuukoneeseen ja leikata tuosta pitkästä tukasta pala pois. Rohkaisin kuitenkin mieleni sillä, että kyllähän ne kasvaa takaisin. Noin viiden minuutin leikkauksen jälkeen tukka näytti tältä:



Kauhea kuvaspämmi, mutta jälkimmäisessä kuvassa näkyy väri oikeampana. Leikkasin tuon "kaljun" ensin 21mm mittaan, mutta seuraavana päivänä lyhensin sen vielä 18mm mittaan. Tosin nyt kun on muutaman päivän tuota katsellut, voisin leikata lyhyemmänkin. Suunnitelmissa on nyt, että muutaman viikon sisään leikkuutan tuohon sivustalle hiustatuoinnin.

Leikkauksesta ei tällä kertaa enempää. Seuraavaksi haluankin vielä esitellä teille muutaman parhaaksi todetun tuotteen punaisen värin ylläpitoon!

Ihan tavan kaupoista ei mielestäni löydy oikein mitään kunnollista sävytettä tai väriä punaiselle tukalle. Olen joskus testannut Biozell merkkistä sävytettä tähän reuhkaan, eikä se mielestäni oikein tehnyt mitään. Haen punaiselta sävytteeltä nimenomaan sitä, että eron lähtötilanteeseen huomaa selvästi lyhyelläkin vaikutusajalla. Tuo Biozell ei sitä mielestäni tehnyt.

Kaikista paras punainen väri mitä tukkani on koskaan kokenut, on ehdottomasti Goldwellin Elumen väri! Pysyy kun tauti, maksaa ihan sikana ja Suomesta mahdoton saada jos ei ole ammattilainen. Ainoat miinukset värissä on hinta ja sotkevuus. Tarttuu joka paikkaan, eikä muuten irtoa helpolla. Elumen käsittelyn jälkeen itsellä oli pahimmillaan 3 viikkoa päänahkakin värjäytynyt. Saatavuudesta kuluttajille: ulkomailla tätä vissiinkin on ainakin ollut tarjolla ja tällöin kaikki pystyivät tätä ostamaan. Nykytilanteesta en osaa sanoa yhtään mitään, jos joku tietää niin saa vinkata minullekkin!

Nykyisin Elumenin edelle on kiilannut tämä tuote:



Crestol Color Gloss! Ihmisen paras keksintö sitten polkupyörän. Hakkaa KC:n Color maskit ihan 6-0. Parasta tässä on ehdottomasti se, että tämäkin pysyy tukassa todella hyvin, punaisia on paljon eri sävyisiä (muitakin värejä tokikin löytyy, mutta itse olen keskittynyt vain näihin punaisiin.) ja mahtava riittoisuus! Tuote on pakattu 75ml tuubiin ja itse värjään koko pään tällä ainakin 4-5 kertaa. Laitan tätä yleensä noin kerran kuukaudessa ja teen tästä ja hoitoaineesta tarpeeksi ison määrän koko päähän. Yleensä laitan tämän ohjeiden vastaisesti kuivaan tukkaan ja annan vaikuttaa muutaman tunninkin.. :D Oikea vaikutusaika olisi noin 20 minuuttia. Uskallan kyllä ihan huoletta imeyttää tämän tukkaani, koska tämä ei sisällä ammoniakkia. Lisäksi tuotteessa on jo itsessään jojoba- ja avokadoöljyä.

Jos jotain valitettavaa tästä pitää keksiä niin ehdottomasti vaikea saatavuus. Itse ostan omani aina Tuurista hintaan 11,50 euroa/tuubi.

Tässä vielä Color Glossin INCi-lista:


Jos tarjolla ei ole Elumenia eikä Color Glossia, käytän tukan sävyttämiseen suoraväri+hoitoaine miksausta. Ihan hyvä tapa saada väriä päähän, mutta ainakin omassa tukassa pysyvyys on huonompi kuin color glossilla. Suoraväri+hoitoaine miksauksen kanssa käytän myös todella pitkiä vaikutusaikoja. Suoravärithän pitäisi aina laittaa märkään tukkaan, mutta itse en tuota oikein allekirjoita. En nimittäin ole ikinä vielä huomannut värjäystuloksessa eroa kuivan tai märän tukan välillä. Itse suosin kuivaan tukkaan levittämistä ja tosiaan useamman tunnin vaikutusajalla niin, että pesulle lähtiessä väri on täysin kuivunut.

Viimeisin hätävara on KC:n Color Mask hoitoaineet, mutta niitä vältän niin pitkään kuin mahdollista. Ihan vaan hintansa takia.

Tulipas juttua. :D Toivottavasti joku edes jaksoi tämän lukea ja sai mahdollisesti jotain vinkkejä punaisen värin ylläpitoon.

Onko lukijoilla vielä muita vinkkejä värin ylläpitoon? :)

UUTTA TIETOA 21.9.: Crestolin color gloss tuubit ovat uudistuneet. Pakkauskoko on kasvanut 75 ml:sta 110 ml!  Lisäksi värimassan ulkonäkö on muuttunut erinäköiseksi. Aikaisemmin tuote oli hiukan "helmiäishohtoista", nykyään ei. Myös hinta on noussut noin eurolla. Sisällöllisesti tuote on hiukan muuttunut, ainakin omassa uudistuneessa kappaleessa on nyt myös Argan-öljyä.

10 kommenttia:

  1. Mä en voi muuta vinkkiä sanoa, kun että pesee mahd kylmällä vedellä (sen varmaan kyllä jo kampaajana tiesitkin :) )

    Mä olen vannoutunut punapää, vaikka välillä mieli halajais muuta, niin en jaksa sitä vaalennusoperaatiota. Mulla kyllä pysyy punainen todella hyvin, voin pitää värjäysten välissä 3-6kk ja värjäystä kaipaa vain tyvi ja kuivimmat latvat. Ja kaupan väreillä läträän, olen sen verran laiska. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punanen on kyllä mainio väri. :3 Mullakin varmaan pysyis pidempäänkin siedettävänä, mutta ihan mielellään värjään noin kerran kuukaudessa. :D

      Poista
  2. Leikkaa vain sivukaljua lyhyemmäksi! Mulla on itellä pienenä haaveena ollut että vetäisin sen joskus ihan _kaljuksi_ mutta en oo vielä kehdannut :) 3mm pituiseksi se on yleensä kynitty. Suosittelen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyis uskaltaa. :D Pitäs vaan ensin värjätä tukka, menee muuten tyvikasvulle koko kalju. :D Varmaan sitten ku tatskaa tähän leikataan niin tulee vedettyä 6 tai 9mm :3

      Poista
  3. Vitsi miten hyvin sulle sopii punainen - se ei nimittäin kyllä sovi kaikille!
    Ja täältäkin lähtee ääni lyhyemmälle sivukaljulle! Joku kuviointikin kyllä tosiaan vois olla aika jees. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Punanen tuntuu kyllä kotoisalta. Täytyy pikkuhiljaa alkaa totuttelee lyhkäsempäänkin "kaljuun" :)

      Poista
  4. Täällä tuota CG:n hoitoaineväriä tuntuu löytyvän joka kampaamosta, n. 14e hintaan :o Tykkään noista kyllä itsekin, värjää vaan myös kädet ja päänahan jossei ole varovainen :D Punainen on työläs, itsekin rakastan rehellistä postilaakonpunaista väriä, mutta lasimainen hius ei auta värin ylläpitämisessä :D Joten aloin hipiksi ja kasvatan omaa väriä, marraskuussa on vuosi takana ja "juurikasvua" kohta 25cm :D Tämmöisenä hopeanvaaleana tämä on tietty jopa kannattavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa, onpas ihme! :D Täältä en tosiaan ole muualta kun Tuurista tuota lemppari ainetta löytänyt. Onneksi itellä tuo väri alkaa pysyä jo tosi hyvin. :3 On muuten melkoista vauhtia kasvanu sun tukka kun oot tommosen tyvikasvun saanu jo aikaseks!! :O

      Poista
  5. Sul o nyt täysin oikea aine punasen ylläpitoon! Samaa pippurinpunaista käytin ku joskus aikoinaa oli punainen tukka. Juurikasvua se ei värjänny, muuten väri pysy kuukaudenkin ilman mitään lisävärjäyksiä. Mulla oli sillo alla blondattu tukka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ehdottomasti parasta mihin oon ikinä törmänny. :3

      Poista